Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Culinair Volendam

Culinair Volendam; Het woord ‘culinair’ zegt het al. Deze dag staat in het teken van eten en Volendam. Tijdens het Culinair Volendam begint u allereerst met het maken van uw eigen kaas. U leert de fijne kneepjes van het vak, proeft uw kaas en neemt deze uiteindelijk als aandenken mee naar huis.

Vervolgens gaat u paling roken in wedstrijdvorm. De groep wordt verdeeld in teams en er wordt wat uitgelegd over het roken van paling. Vervolgens gaat u, met uw team, de beste paling roken. Het winnende team wint een leuke prijs! Als afsluiter van de dag wordt er een bezoekje gebracht aan de typisch Volendamse bierbrouwerij. U krijgt een rondleiding, leert alles over de bierbrouwerij, het brouwen van bier en u zult uiteindelijk eindigen met een heerlijk biertje in uw hand.

Kaas maken

Nederland staat bekend om… Kaas natuurlijk. Tijdens deze workshop kaas maken ervaart u zelf hoe het is om kaas te maken op grote schaal. U leert alles over het kaas maken en tijdens het rijpen heeft u de gelegenheid om even rond te lopen op de boerderij. Aan het einde van het proces, wanneer de kazen onder de pers hebben gestaan, heeft u de gelegenheid de kaas te proeven. Iedere deelnemer mag zijn kaas mee naar huis nemen.

Palingrook wedstrijd

Nog nooit gerookt en toch meedoen aan een palingrook wedstrijd? Dat kan! Dat is namelijk een workshop en wedstrijd in één. Bij aankomst leggen wij uit hoe de wedstrijd in zijn werk gaat. Je krijgt informatie en tips over hoe de paling het best gerookt kan worden. Hierin wordt de groep bijgestaan door een kundige palingroker en wordt de groep opgedeeld in teams. Wie het best de aanwijzingen opvolgt en samenwerkt krijgt de lekkerste en mooiste. Ook hebben we nog een palingquiz waarbij elk team extra punten kan scoren. Als de paling klaar is zal deze door onze deskundige visroker getest worden op gaarheid, kleur en smaak. De groep met de meeste punten wint een passende prijs.

Bierbrouwerij

Na de lunch, waar iedereen lekker heeft kunnen bijkletsen, begeven we ons richting de bierbrouwerij. Wonderbaarlijk genoeg is pas in het jaar 2000 een brouwerij gevestigd in Volendam, genoemd naar het veulen in het wapen van Volendam. Brouwerij ’t Vølen brouwt haar bier op ambachtelijke wijze met traditionele hoge gisting op fles en 100% natuurlijk zuiver. Bij Brouwerij ’t Vølen krijgt u een rondleiding en is er achteraf nog tijd om lekker een biertje te drinken.

Culinair Volendam combineren?

Uiteraard kan het arrangement ‘Culinair Volendam’ gecombineerd worden met andere leuke activiteiten. Staat de activiteit van uw keuze er niet bij? Bekijk het volledig overzicht van onze workshops en spelprogramma´s of stel uw vraag aan één van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-25 00 655 of het mailadres info@evenemententeam.nl.

Let op: voor alle bedrijfsuitjes Volendam geldt een minimale deelname van 15 personen!

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu