Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Palingtour Volendam

Palingtour Volendam; Deze dag wordt een actieve en leerzame dag. Samen met uw collega’s zult u een bezoekje brengen aan de palingrokerij, waar het productieproces van de typisch Nederlandse paling verteld wordt. Nadat u klaar bent met het paling roken en natuurlijk het proeven ervan, gaat u naar het Palingsoundmuseum, waar u alles leert over de Volendamse artiesten, hun muziek en de geschiedenis ervan. Na het bezoek aan het Palingsoundsmuseum, zal er een overtocht gemaakt worden naar het voormalig eiland Marken. Hier zult u iets leren over het eiland en wordt er een workshop koe/klomp schilderen georganiseerd. Het arrangement Palingtour Volendam eindigt wanneer u weer met beide voeten aan het vaste land van Volendam staat.

Palingrokerij

Voordat u zelf mee gaat werken aan het productieproces, wordt er eerst iets vertelt over de paling zelf. Want wat weet u eigenlijk van de leefomgeving, voortplanting, palingsoorten en de toekomst van de paling? Nadat u wat meer te weten bent gekomen over de paling, is het tijd voor het productieproces. Garen, zouten voordrogen, nagaren en controleren op gaarheid zijn onderdelen van het productieproces. Het bezoek aan de palingrokerij wordt uiteraard afgesloten onder het genot van een drankje en een paling.

Palingsoundmuseum

Het Palingsoundmuseum geeft een overzicht van 100 jaar Volendamse muziekgeschiedenis. Tijdens de rondleiding in het Palingsoundmuseum wordt de 100 jaar Volendamse muziekontwikkeling in beeld gebracht. Maar hoe ‘gewoon’ kun je nog zijn wanneer je als dorp een eigen unieke sound ontwikkelt, waar 40 jaar lang internationale successen mee geboekt worden? Een zoektocht naar de oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp internationale allure verschafte met een eigen unieke succesvolle sound.

Overtocht Marken

Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan het voormalig eiland Marken. Hier vaart u met een boot naartoe. Eenmaal aangekomen op het eiland, zult u van een gids een stukje te horen krijgen over de geschiedenis van het eiland. Vervolgens wordt er een leuk spelprogramma gedaan, waarna u weer terug vaart naar de Volendamse haven.

Koe/klomp schilderen

Ervaar de workshop klompen of koe schilderen Volendam! U kunt kiezen voor een koe of een klomp tijdens deze workshop. Nederland staat bekend om haar koeien, molens en klompen. Samen met uw collega’s kunt u tijdens deze workshop een eigen klomp of koe schilderen, versieren, beplakken of verven in het oer-Hollandse Volendam. Uiteraard kunt u uw klomp of koe direct meenemen naar huis voor een onvergetelijke herinnering van uw bezoek aan Volendam.

Palingtour Volendam combineren?

Uiteraard kan het arrangement ‘Palingtour Volendam’ gecombineerd worden met andere leuke activiteiten. Staat de activiteit van uw keuze er niet bij? Bekijk het volledig overzicht van onze workshops en spelprogramma´s of stel uw vraag aan één van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-25 00 655 of het mailadres info@evenemententeam.nl.

Let op: voor alle bedrijfsuitjes Volendam geldt een minimale deelname van 15 personen!

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu